Закон і Бізнес


Перевірки COVID-сертифікатів у громадських місцях оскаржили в суд


.

10.11.2021 14:46
4095

Перевірки COVID-сертифікатів на вулицях, у парках, транспорті та інших громадських місцях хочуть заборонити через суд.


Відповідний позов зареєстровано в Окружному адміністративному суді Києва, передає «Закон і Бізнес» із посиланням на прес-службу суду.

Зокрема, у позові оскаржуються окремі положення постанови №1236 від 9.12.20 «Про встановлення карантину та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Позивач – житель Миколаєва – просить суд скасувати п.18 даної постанови, яким працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноважених органами місцевого самоврядування надається право проводити вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від коронавірусу на вулицях, у парках, інших громадських місцях (закладах громадського харчування, розважальних закладах, транспорті).

Окрім цього, житель Миколаєва вимагає виплатити йому моральну компенсацію – 1 млн грн. Цю суму, за вимогами позову, передбачається стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок бюджетних асигнувань КМУ.

ОАСК наразі вирішує питання відкриття провадження у справі.

Закон і Бізнес