Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 8 – 13 листопада


.

08.11.2021 11:30
1720

Цього тижня в столиці пройде конференція з кримінального права та процесу, а Вища школа адвокатури, Асоціація правників України та Національна школа суддів проведуть фахові освітні заходи.


8 листопада

Відбудеться круглий стіл «Режим окремого проживання: крок до розірвання шлюбу чи можливість зберегти відносини». Захід збирають комітет з сімейного права Національної асоціації адвокатів України спільно з центром з сімейного права Вищої школи адвокатури.

9 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами вона може внести подання Президентові щодо призначення 8 суддів на посади, а також визначитися із відрядженнями до 3 судів. Також Рада відреагує на 2 повідомлення про втручання у правосуддя.

Працюватиме комітет з медичного права Асоціації правників України. Обговорюватимуться проблемні питання щодо декларування видатків на отримання медичних послуг поза межами України. Зокрема, межі та компоненти права на таємницю про стан здоров’я.

У Вищій школі адвокатури наведуть огляд практики Касаційного кримінального суду щодо недопустимості доказів. Йтиметься про доказування у кримінальних провадженнях щодо порушення правил безпеки дорожнього руху (ст.286 Кримінального кодексу).

10 листопада

Засідатиме комітет Асоціації правників України з нерухомості та будівництва. Його учасники порівняють дозвільні процедури в Україні, Естонії та Грузії, а також висловляться щодо законопроекту №5655, який передбачає реформування сфери містобудівної діяльності.

Відбудеться онлайн-трансляція «Неприпустимість зловживання процесуальними правами у кримінальному провадженні». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує практику Верховного Суду та дисциплінарних комісій адвокатури щодо вирішення питання про притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

11 листопада

У столиці має розпочатися VIIІ конференція з кримінального права та процесу. Упродовж двох днів її учасники обговорять внутрішню «кухню» кримінальної практики, теорію і практику досудового розслідування та розгляду кримінальних справ. Окрема сесія буде також присвячена угодам зі слідством.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати вебінар «Застосування конвенцій Міжнародної організації праці». Йтиметься про конвенції МОП як джерела трудового права, їх співвідношення з іншими нормативно-правовими актами у сфері праці, а також застосування органами нагляду та судової влади.

12 листопада

Транслюватиметься вебінар «Перспективи суду присяжних в Україні». Його організовують відділи підготовки суддів та міжнародного співробітництва Національної школи суддів у співпраці з КМЄС в Україні.

Працюватиме осіння школа кар’єрного росту КМА Асоціації адвокатів України. Основна тема заходу — перші кроки в юриспруденції, тобто з чого почати щоб стати успішним. Також слухачі спробують визначитися, де краще — в адвокатурі чи судових органах.

У Дніпрі відбудеться семінар «Проблемні питання застосування Кодексу з процедур банкрутства». Захід для суддів місцевих та апеляційних господарських судів організовує Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

В Одесі пройде семінар «Практичні аспекти розгляду кримінальних проваджень щодо незаконного обігу наркотичних засобів». Навчанням опікується Одеське регіональне відділення спільно з відділом наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів.

13 листопада

Онлайн-трансляція «Звільнення від відбування покарання з випробуванням». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує підстави для застосування та відмови у застосуванні, а також розкаже, що повинен знати адвокат про застосування цього інституту під час розгляду окремих категорій справ.

Закон і Бізнес