Закон і Бізнес


Супротив ідентичності

Американським учням з нестандартною зачіскою забороняють навчатися


У школах США встановлюють дрес-код не лише для дівчат, а й для юнаків.

№45 (1551) 06.11—12.11.2021
2596

Діти шкільного віку шукають різноманітні способи для вираження своїх емоцій. Буває, що дорослі при цьому наполягають на чіткому дотриманні певних правил і заборон.


У США 7 учнів позиваються проти керівництва шкільного округу Магнолія. Як повідомляє Американська спілка захисту громадянських свобод, дітям заборонили приходити на заняття через надто довге волосся.

У шкільному окрузі діє дрескод, згідно з яким хлопцям забороняється носити зачіски, в яких волосся закриває очі або довше за нижню частину вух. Ще влітку цього року учні та їхні батьки висловили стурбованість такими правилами. Дорослі вважають, що заборони мають дискримінаційний характер. Адже за допомогою зачіски учні можуть виражати свою ідентичність.

Керівництво округу заявило, що дрескод діє багато років і вони не порушують федеральне законодавство про протидію дискримінації за ознакою статі.

Однак з навчального року учнів почали відсторонювати від занять через довге волосся. Зокрема, так сталося з учнем 5-го класу, якому заборонили приходити до школи протягом 9 днів.

У свою чергу представниця шкільного округу заявила, що вони проаналізують позов і розглянуть скарги дітей та батьків. Жінка підкреслила, що в окрузі «поважають різні погляди і право громадян вимагати змін».