Закон і Бізнес


Ознайомлені джерела


.

№45 (1551) 06.11—12.11.2021
3163

У своїй діяльності громадянин іноді може стикатися з недостовірною інформацією. Тож варто ретельно перевіряти джерела, з яких отримуємо ті чи інші відомості.


До Рахівського районного суду Закарпатської області надійшла позовна заява щодо скасування рішення міської ради та визнання права на надвірні споруди. Після повторного автоматичного розподілу справу передали Марії Марусяк.

Зазначимо, що раніше провадження було зупинено на час проведення будівельно-технічних експертиз. Розгляд справи поновили у зв’язку з надходженням до суду висновку експерта.

Однак засідання довелося знову перенести через неявку сторін. Проблеми виникли й тоді, коли всі учасники справи таки зібралися. Під час судового засідання позивач вирішив подати заяву про відвід М.Марусяк.

Він зазначив, що суддя може бути зацікавлена у вирішенні справи на користь відповідача. Оскільки «близько ознайомлені із ситуацією джерела» повідомили, ніби М.Марусяк узяла гроші в адвоката протилежної сторони.

Після цього суддя подала заяву про самовідвід. У своєму зверненні до ВРП (№3740/0/6-21) законниця переконує, що слова позивача є вигадками та наклепом, спрямованими на її усунення від подальшого розгляду справи.