Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 1 – 5 листопада


.

01.11.2021 09:05
1918

Цього тижня в АПУ, ААУ та ВША проведуть ряд фахових освітніх заходів, зокрема, в ААУ обговорять вакцинацію в контексті реалізації права на працю та можливості для роботодавця вимагати від працівників пройти щеплення.


1 листопада

Асоціація правників України запрошує до обговорення питань щодо корупційних адмінправопорушень. Захід організовують комітет АПУ з кримінального та кримінально-процесуального права спільно з відділенням АПУ в місті Києві.

Транслюватиметься семінар «Альтернативні способи вирішення сімейних конфліктів». Спікер Вищої школи адвокатури наведе критерії вибору способу АВС для конкретного випадку, а також їх відмінності від судового вирішення конфлікту.

2 листопада

Відбудеться спільний захід комітетів Асоціації адвокатів України з трудового і медичного права. Обговорюватиметься найболючіша тема цієї осені — вакцинація, Зокрема, в контексті реалізації права на працю та можливості для роботодавця вимагати від працівників пройти щеплення.

Вебінар «Недопустимі докази в кримінальному провадженні». З’ясувати практичний аспект цього питання пропонує відділення Асоціації правників України в Житомирській області.

Пройде марафон вебінарів «Порядок вирішення колективних трудових спорів». Лектори Вищої школи адвокатури розкажуть, що таке колективний договір, як він укладається та контролюється, ознайомлять із тим, як вирішується колективний трудовий спір та із судовою практикою в цій категорії справ.

3 листопада

Асоціація адвокатів України пропонує обговорити нові умови функціонування ринку землі. Йтиметься про можливості для орендаря та ризики для власника землі, зміну цільового призначення ділянок, а також що треба враховувати при реалізації прав на землю.

У Вищій школі адвокатури розкажуть, як оскаржити недотримання розумних строків досудового розслідування.  Під час вебінару слухачі дізнаються, чи є сенс очікувати постанову в разі скарги за ст.308 Кримінального процесуального кодексу, як розмежувати п.1 ст.303 та п.9-1 ч.1 ст.303 КПК, а також особливості оскарження за п.9-1 ч.1 ст.303 КПК.

4 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона планує визначитися із відрядженням суддів до двох судів, а також продовжити строк відрядження двом суддям. Також є й інші питання, що значяться як «Різне».

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Адвокат у медіа». Лектор розкаже про правила контакту із журналістами, самоконтроль у мовленні, а також фільтри, на які варто звернути увагу.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з нерухомості та будівництва. Зокрема, учасники заходу проаналізують, на що необхідно звернути увагу під час купівлі нерухомості, щоб потім не стикнутися з її витребуванням.

У Дніпрі пройде семінар «Процесуальні особливості спрощеного позовного провадження». Навчання для суддів місцевих загальних судів проводить Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

Вебінар «Набувальна давність — що варто знати, перед тим, як подавати позов».Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує норми права та критерії, що мають бути враховані, при розгляді справ про визнання права власності за набувальною давністю.

5 листопада

Семінар «Вивчення судової практики розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів проти життя та здоров’я». Його організовує для суддів апеляційних та місцевих загальних судів Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

Вища школа адвокатури запропонує воркшоп для адвокатів та медіаторів. Він розрахований як на тих, кому цікава процедура медіації, так і тих, хто ще не визначився із своїм ставленням до неї. Під час заходу відпрацьовуватимуться деякі техніки медіатора.

Закон і Бізнес