Закон і Бізнес


Сімейна освіта

У Китаї за прогули в школі каратимуть батьків


Можливо, нові правила посприяють більш прискіпливому догляду за дітьми з боку батьків.

№44 (1550) 30.10—05.11.2021
3168

Виховання дітей цілком залежить від дорослих. Тож батькам слід усвідомлювати свою відповідальність за слова та дії нащадків.


Парламент Китаю планує розглянути законопроект, який встановить покарання для батьків у разі поганої поведінки або вчинення злочинів їхніми дітьми. Про це пише Reuters.

Законопроект називається «Про сприяння сімейній освіті». Представник комісії з питань законодавства Занг Твейвей вважає, що відсутність чи неналежне сімейне виховання є «головною причиною, чому діти поводять себе погано».

Відповідно до нового законопроекту батькам чи опікунам можуть винести догану та зобов’язати пройти навчання з сімейної освіти, якщо стане відомо про погану поведінку чи злочини їхніх дітей.

Якщо ж дорослі не вплинуть на поведінку своїх нащадків, то про це повідомлять роботодавців. У свою чергу керівники повинні будуть відправити таких працівників на навчання.

Також у законопроекті йдеться про відповідальність батьків за те, щоб навчити своїх дітей любити партію, націю, людей та соціалізм, «поважати людей похилого віку та піклуватися про молодь», «бути економними».

На батьків, чиї діти будуть прогулювати навчання без поважних причин, чекає штраф у розмірі $156 або арешт на 5 днів. Водночас зазначається, що дорослі повинні виділити достатньо часу для відпочинку та фізичних вправ.

Останнім часом Міністерство освіти Китаю прискіпливіше слідкує за навантаженням на дітей у школах. Так, уже заборонили додаткові заняття у вихідні та на канікулах, а домашнє завдання скоротили.