Закон і Бізнес


У РАУ більш реалістичний план розвитку адвокатури, ніж у Мін’юсту, - Л.Ізовітова


.

27.10.2021 10:31
2066

У Раді адвокатів України розпочалося позачергове засідання, на якому обговорюють проект Плану дій щодо реалізації Стратегії розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки, затверджений Указом Президента України від 11 червня 2021 року № 231/2021.


Як повідомляє кореспондент видання «Закон і Бізнес», у засіданні беруть участь голови регіональних рад, голови Кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури та народні депутати.

Голова Національної асоціації адвокатів України, РАУ Лідія Ізовітова зазначила, що зовсім не нові ідеї Мін’юсту щодо вдосконалення інституту адвокатури чомусь наразі отримали пріоритетне бачення. Натомість, у НААУ є своє бачення цього плану, який, за словами Л.Ізовітової, є більш реалістичним. Так, до нього, до прикладу, має бути включений механізм адміністративної відповідальності суддів та прокурорів за їх необгрунтоване звернення до кваліфікаційно-дисциплінарних комісій зі скаргами на адвокатів. Натомість абсолютно недоречним є на думку голови НААУ, РАУ, знову пропонований Мін’юстом механізм оцінки і контролю за якістю надання адвокатських послуг.

Окрім того, голова НААУ, РАУ наголосила на тому, що не бачить необхідності у реформуванні адвокатури завдяки кардинальним змінам. Адже як було зазначено під час форуму Україна 30, нині адвокатура є тією інституцією в сфері правосуддя, яка найкраще реалізує свої функції.

Закон і Бізнес