Закон і Бізнес


У приватних виконавців з’явиться кодекс етики


.

26.10.2021 10:33
2971

Сьогодні, 26 жовтня, в Києві проходить З’їзд приватних виконавців України, в ході якого делегати мають ухвалити Кодекс професійної етики приватних виконавців.


Питання затвердження кодексу передбачено оприлюдненим проектом порядку денного, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«Питання № 1 — прийняття оновленого Кодексу етики, який підвищує стандарти етики для приватних виконавців, - прокоментував президент Асоціації приватних виконавців України Віталій Чепурний. - Серед іншого закріплює норму неприпустимості відкриття провадження за місцем знаходження майна (коштів) боржника як ознаку недобросовісної конкуренції. Навколо цього питання було багато гострих дискусій і зараз ми маємо змогу довести регулятору і показати самим собі, що ми здатні встановлювати чіткі, прозорі правила та дотримуватися їх. Тобто довести власну спроможність до саморегуляції».

В ході з’їзду делегати також мають заслухати звіт голови АПВУ, внести зміни до Статуту асоціації, а також затвердити кошторис на 2022 рік.

Проектом порядку денного передбачено обрання членів дисциплінарної комісії приватних виконавців, кваліфікаційної комісії приватних виконавців, та ревізійної комісії від АПВУ.

Докладніше про з’їзд можна дізнатися за посиланням.

Закон і Бізнес