Закон і Бізнес


Нескладна справа


Маленькі проблеми з часом призводять до значно більших наслідків

№42-43 (1548-1549) 21.10—29.10.2021
4047

У вирішенні деяких робочих питань не все залежить від нас. Іноді доводиться розбиратися з труднощами, які виникли через певний збіг обставин.


Ганна Майна з Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області вирішила розглянути цивільну справу в порядку спрощеного позовного провадження. Відповідну ухвалу було передано до канцелярії для відправлення. Однак саме в той час закінчилися поштові марки. 

Згодом позивач написав заяву про надання йому копії судового рішення. На це Г.Майна відповіла, що суд не зміг розглянути справу по суті, бо не отримав підтвердження щодо ознайомлення всіх учасників з ухвалою про відкриття провадження. Зазначимо, що відповідна ухвала так і залишилася в канцелярії суду чекати відправлення.

Тоді заявник написав скаргу про безпідставне затягування розгляду. До того ж він рекомендував судді невідкладно зайнятися його питанням і надіслати копію рішення або він поскаржиться до Вищої ради правосуддя.

Однак Г.Майна першою повідомила ВРП (№3706/0/6-21) про цю ситуацію. Вона переконана, що позивач намагається вплинути на суд.