Закон і Бізнес


Політикам хочуть заборонити піаритися за кошти українців - проект


.

19.10.2021 14:48
2696

Влада має публікувати інформаційні матеріали щодо бюджетних проектів із обов’язковим текстовим повідомленням: «Реалізовано за кошти платників податків» або «Реалізується за кошти платників податків». При цьому цей текст має займати не менше 15% загальної площі всієї реклами.


Відповідну ідею містить проект Закону №6188 «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей розміщення інформаційних матеріалів про використання бюджетних коштів», передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Інтерфакс.

Аналогічні вимоги хочуть запровадити й щодо висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Зокрема, автори пропонують заборонити розповсюдження політичної реклами з інформацією щодо програм та заходів, здійснених за рахунок коштів держбюджету чи місцевих бюджетів, без відповідного повідомлення «Реалізовано за кошти платників податків» або «Реалізується за кошти платників податків».

Нагадаємо, на офіційному сайті Президента зареєстровано петицію № 22/123558-еп, якою пропонується зобов’язати владу на всіх інфоматеріалах вказувати фразу «за кошти платників податків».

Закон і Бізнес