Закон і Бізнес


Побачити мій обід

Звичка фотографувати їжу може призвести до проблем зі здоров’ям


.

№42-43 (1548-1549) 21.10—29.10.2021
3149

Напевно, кожен з нас зустрічав людей, що тягнуться за смартфоном, коли побачать гарно оформлену страву. Нове дослідження показало, що ця звичка далеко не така безпечна, як може здатися на перший погляд.


За оцінками соціологів, не менше 70% міленіалів регулярно публікують фото їжі в соцмережах.

Для нового експерименту вчені обрали 145 студентів і розділили їх на дві групи. Добровольцям видали тарілки з сирними крекерами. Одній з груп запропонували спочатку сфотографувати їжу, а потім вже її скуштувати. Після цього учасників попросили оцінити наскільки їм сподобалися крекери та чи хочуть вони добавки.

Виявилося, що краще розігрався апетит у студентів, які фотографували їжу. Про це повідомляє Daily Mail.

На думку вчених, сам процес фотозйомки змінює спосіб сприйняття їжі мозком і підсилює бажання більше з’їсти. У свою чергу це може призвести до споживання зайвих калорій і збільшення ваги.

«Наші результати показують, що фотозйомка під час їжі пов’язана з великим бажанням їсти після трапези. Крім того, для невеликих порцій зйомка під час споживання асоціюється з більшим смаком до їжі», — зазначили автори експерименту.

 

Однак в більш ранніх дослідженнях були виявлені і переваги у звичці фотографувати свій обід. Так, вчені довели, що процес зйомки страв у вдалих ракурсах змушує мозок більше концентруватись на ароматі їжі. А це вже може посприяти гарному травленню.