Закон і Бізнес


1 млн доларів застави призначили юристу


.

13.10.2021 13:59
4269

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору юридичного департаменту Одеської міської ради у вигляді застави розміром 26 млн 169 тис. грн, що приблизно дорівнює 1 млн доларів.


Таке рішення ВАКС ухвалив 12  жовтня, передає «Закон і Бізнес».

За версією слідства, посадовиця, разом із іншими 15 особами, підозрюється у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді міста Одеси на загальну суму 689 млн грн.

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати підозрювану з альтернативою застави в 100 млн грн. Але суддя прийняв рішення задовольнити клопотання лише частково.

До 12 грудня 2021 року чиновниця зобов’язана: прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду; не відлучатися із міста Одеса без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива та суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із особами, вказаними в ухвалі суду; здати на зберігання детективам свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, окрім паспорта громадянина України.

Закон і Бізнес