Закон і Бізнес


Якщо люди будуть грамотні, ви на нас подасте потім в суд - представник БПД


.

12.10.2021 11:25
2701

Очільники центрів безоплатної правової допомоги на Кіровоградщині розповіли про проблеми, з якими стикаються, інформуючи населення про діяльність своїх центрів та організовуючи просвітницькі заходи щодо земельного права і ринку землі.


Директор Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Рибак під час прес-туру, організованого координаційним центром з надання правової допомоги, що 11-12 жовтня проходить у м.Кропивницький, зазначила, що найбільш проблемними питаннями, такими собі бар’єрами під час налагодження тісної співпраці із органами місцевого самоврядування, вони для себе вважають незацікавленість посадових осіб цих органів у підвищенні правової обізнаності своїх мешканців.

«У них чомусь існує хибна думка, що якщо люди будуть більш обізнані про механізми захисту своїх справ, то це додасть їм роботи, збільшить навантаження на органи місцевого самоврядування. І відповідно збільшиться кількість осіб, які будуть незадоволені їх роботою», - розповіла вона.

«Іншим бар’єром ми вбачаємо побоювання посадових осіб того, що можуть стати відомими, або набути розголосу якісь факти або їхні допущені помилки під час реалізації повноважень. Або, наприклад, факти неправомірної відмови громадянам у виділенні земельної ділянки. Коли ми приїжджаємо консультувати з земельних питань, це викликає особливе загострення. Тобто просвітницька діяльність щодо всіх інших питань – це нормально, а от земля – це дуже делікатне питання. І вони кажуть: «Так, будь ласка, приїжджайте – приміщення ми вам виділим, але людей ми повідомляти не будемо». Тож ми самі цим займаємся», - наголосила О.Рибак.

Директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Леонід Кропліс погодився з колегою: «Вони по-іншому кажуть: «Ви на нас подасте потім в суд, якщо люди будуть сильно грамотні». А ми їм говорим: «Так не порушуйте закон».

Закон і Бізнес