Закон і Бізнес


Контроль за контролерами


№11 (1101) 16.03—22.03.2013
2675

Розпочато досудове розслідування щодо службових осіб Ізмаїльської ДПІ.


Втручання службових осіб Ізмаїльської об’єднаної державної податкової інспекції в господарську діяльність змусили керівництво приватного підприємства зателефонувати на гарячу лінію прокуратури. Установлено, що в судовому порядку визнано незаконним рішення податкової інспекції про нарахування грошових зобов’язань у сумі понад 1 млн грн., прийняте у червні 2011 року за результатами позапланової перевірки цього підприємства.

Утім, у грудні 2012 року податківці повторно провели перевірку підприємства з аналогічних питань та вдруге видали податкове повідомлення про нарахування грошових зобов’язань та штрафних санкцій у такому ж розмірі.

Оцінка законності дій службових осіб державної податкової інспекції буде надана під час досудового розслідування, яке наприкінці лютого 2013 року розпочато Ізмаїльською міжрайонною прокуратурою, про що внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.364 КК («Зловживання владою або службовим становищем»).