Закон і Бізнес


Нав’язані фінансові послуги: адвокати домоглися повороту рішення суду


.

08.10.2021 17:42
2281

При продажі спадкового майна жінка, що більше 10 років проживала закордоном, дізналась про те, що відносно неї було відкрито виконавче провадження на тій підставі, що вона начебто заборгувала кошти одній з найбільших банківських установ України.


Під час продажу спадщини не було часу вирішувати це питання, отже борг вона сплатила примусово. Проте залишилось відкритим питання, а за що заборгувала?

В АО «Вишневий і Партнери», куди звернулася жінка, ознайомилися із матеріалами та з’ясували, що заочним рішенням Святошинського суду м. Києва з особи було стягнуто кошти за те, що вона нібито не погасила кредитний ліміт на карті, який і було надано банком без погодження з клієнткою та нараховано відсотки ним же на власний розсуд.

Крім того, позов було подано банком після закінчення строку позовної давності. Проте, у зв’язку із тим, що жінка давно проживає на території Канади, вона навіть не знала про існування спору в суді та не мала можливості захистити свої права.

В результаті дій адвокатів об’єднання, заочне рішення Святошинського райсуду Києва було скасовано, а справу передано на новий розгляд, після якого судом було повністю відмовлено у задоволенні позовних вимог щодо стягнення коштів з клієнта!

Після того, як рішення набрало законної сили, адвокати звернулись до суду із заявою про поворот рішення суду. Оскільки фактично кошти були стягненні за рішенням, яке наразі скасовано.

Суд, вивчивши доводи, викладені в заяві, задовольнив її та ухвалив здійснити поворот рішення Святошинського районного суду м. Києва, за яким стягнуто грошові кошти.

"Ця ситуація наочно продемонструвала, що потрібно завжди йти до кінця, і навіть, якщо здається що все втрачено, результат може бути зовсім інакшим" - прокоментували кейс у адвокатському об’єднанні.

Закон і Бізнес