Закон і Бізнес


Ти не один

У Швеції встановили лавки, які допомагають почати розмову


Бар’єр, що іноді відчувається при живому спілкуванні, спробують прибрати за допомогою «розмовних» шпаргалок.

№41 (1547) 09.10—20.10.2021
1774

Через пандемію в усьому світі багато людей стали більше відчувати самотність. Із цією проблемою в Євросоюзі борються різними способами.


У шведському Гетеборгу поставили лавки, які допомагають сором᾽язливим людям говорити. Перила лавок пофарбовані в яскраво-жовтий колір, а на спинках є шпаргалки, якими можна скористатися для початку спілкування. Наприклад, на них написано питання, які можна задати співрозмовнику, або підказки, що можна розповісти про себе.

На лавці можна на самоті потренуватися говорити з людьми, відповідаючи на питання зі шпаргалки або просто почекати поки хто-небудь з перехожих не захоче присісти поруч.

Таким способом ініціатори ідеї хочуть допомогти налагодити соціальне життя людям, що переживають самотність, а також тим, хто відчуває труднощі в спілкуванні.

За статистикою, від 22 до 26% європейців під час пандемії стали відчувати себе самотніми. Це в майже у 2 рази більше, ніж у 2016 році, коли про це заявили лише 12% осіб.

Згідно зі звітом Центру спільних досліджень Європейської комісії, кожен четвертий житель ЄС у перші місяці пандемії став відчувати самотність. Більшою мірою із цією проблемою зіткнулися європейці віком від 18 до 25 років.

Для допомоги самотнім людям Євросоюз до 2022 року створить спеціальну платформу, щоб відстежувати ситуацію в усіх країнах. До цього часу будуть зібрані всі дані про європейців, які відчувають самотність.