Закон і Бізнес


Примушування до поваги

Чоловіка засудили до прання та прасування жіночого одягу


.

№41 (1547) 09.10—20.10.2021
2720

Буває, у світовій практиці правосуддя може відзначитися оригінальністю. Головне, щоб вирок таки допоміг обвинуваченому зробити правильні висновки.


Як повідомляє AFP, на північному сході Індії як покарання за сексуальні домагання 20-річного чоловіка зобов’язали протягом 6 місяців безкоштовно прати й прасувати одяг усіх жінок села.

У квітні поточного року Лалана Кумара заарештували за спробу зґвалтування дівчини. Замість ув’язнення суддя вирішив призначити унікальне покарання через те, що обвинувачений заробляє пранням одягу на життя.

З відповідним клопотанням до суду звернувся захисник Л.Кумара. Таким чином чоловік хоче виявити повагу до жінок. Щоб суд переконався у виконанні вироку, обвинувачений повинен отримати відповідний документ у представників влади села.

«Усі жінки раді такому рішенню. Воно є історичним і сприятиме зростанню поваги, а також допоможе захистити жіночу гідність», — зазначає сільський голова Насіма Хатун.

На додачу до безкоштовного прання та прасування обвинувачений має заплатити 10 тис. рупій (приблизно 3500 грн.).

Як виявилося, суддя у справі й раніше вдавався до оригінальних вироків. Зокрема, у серпні він відпустив з-під варти чоловіка за умови, що той заплатить за освіту п’ятьох бідних дітей.