Закон і Бізнес


Безпідставний метод


.

№41 (1547) 09.10—20.10.2021
2559

Безперечно, учасники судової справи мають право на подання заяви про відвід. Проте не слід забувати про необхідність наявності достатніх підстав для вчинення подібних дій.


До провадження колегії суддів Борзнянського районного суду Чернігівської області на чолі з Олександром Луговцем надійшла справа щодо кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено в ч.1 ст.115 Кримінального кодексу «Умисне вбивство». 

Під час чергового засідання, на якому вирішувалося клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою, представник обвинуваченого у своїй промові почав акцентувати увагу на подання ним скарги до Вищої ради правосуддя. Захисник неодноразово наголосив на самому факті наявності заяви щодо відводу колегії суддів, проте обґрунтувати свої дії не спромігся. 

Служителі Феміди зійшлися на думці, що озвучення такої інформації до завершення кримінального провадження є виявом психологічного тиску. Тепер уже колегія суддів звернулася до ВРП (№3691/0/6-21) по допомогу у вирішенні цього питання.

Однак навряд чи подібні дії захисту та відповідь на них зможуть суттєво вплинути на розгляд справи. Усе це лише затягне судовий процес.