Закон і Бізнес


Адвокатам розкажуть про діяльність Європейської прокуратури


.

06.10.2021 09:46
1297

«Українські адвокати повинні знати, як працюють такі інституції в Євросоюзі, як Європейська прокуратура. Відтак, НААУ тісно співпрацюватиме з цією організацією, аби інформувати вітчизняну адвокатську спільноту про особливості її роботи».


Про це заявив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, коментуючи свою участь у конференції European Criminal Bar Association, яка відбулася у Берліні 1-2 жовтня у співпраці з Федеральною палатою адвокатів Німеччини, повідомляє «Закон і Бізнес».

Ключовим питанням порядку денного міжнародного форуму  був запуск роботи офісу європейського прокурора - European Public Prosecutor Office.

«Для України це цікавий досвід. Оскільки зараз співпраця з ЄС з правових питань розвивається і вона досить комплексна, українські адвокати повинні бути готовими захищати наших громадян і в цілому володіти знаннями, як працюють такі інституції в Євросоюзі», - каже адвокат.

При цьому він додає, що НААУ тісно співпрацюватиме з Європейською прокуратурою, аби інформувати українську адвокатську спільноту про особливості її роботи.

Європейська прокуратура є новою незалежною прокуратурою Європейського Союзу, на яку покладено відповідальність за проведення розслідувань і притягнення до суду за злочини проти фінансових інтересів ЄС. До них відносяться декілька видів шахрайства, шахрайства з ПДВ зі збитками понад 10 мільйонів євро, відмивання грошей, корупція тощо.

EPPO проводить розслідування, здійснює дії щодо притягнення до відповідальності та виконує функції прокурора у компетентних судах держав-учасниць до остаточного вирішення справи. Опитування всіх держав - членів ЄС, що беруть участь у проекті показує, що EPPO розпочнеться щонайменше з 3000 справ.

Закон і Бізнес