Закон і Бізнес


ОАСК просять скасувати квоти на вакцинованих вчителів


.

05.10.2021 12:43
1836

Положення антиковідної постанови Кабінету Міністрів в частині, що стосується відвідування навчальних закладів здобувачами освіти, є дискримінаційними по відношенню до працівників освіти.


З таких мотивів Дмитро Ламза звернувся до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Кабміну, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу суду.

Позивач вимагає скасування окремих положень постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідно до оскаржуваних положень, у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати дошкільні, спеціальні заклади, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти, а також заклади освіти, в яких працює не менше 80% працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, негативний тест тощо. А в разі встановлення «червоного» рівня – усі працівники повинні мати один із вищевказаних документів.

ОАСК вирішує питання відкриття провадження у справі.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на своєму Telegram-каналі повідомив, що сьогодні принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 81% працівників шкіл.

Найбільше вчителів отримали повний цикл щеплення в Луганській (67,9%), Черкаській (64%), Полтавській (62,6%), Сумській (59,7%) областях і в Києві (62,6%). Найменше вакцинованих вчителів поки на Херсонщині, Рівненщині та Одещині.

Закон і Бізнес