Закон і Бізнес


Посада в ДБР за $15 тис.: судитимуть адвокатів


Фото затримання адвокатів. Джерело - сайт Державного бюро розслідувань

04.10.2021 15:01
2825

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування та передали в суд справу двох адвокатів, яких обвинувачують у виманюванні у кандидата на посаду ДБР 15 тис. доларів за нібито сприяння працевлаштуванню до Бюро.


Про це повідомляє прес-центр ДБР, передає «Закон і Бізнес».

Слідчі ДБР під час досудового розслідування встановили, що харківські правники вирішили обманом заволодіти коштами громадянина, який брав участь у конкурсі на оперативні посади до ТУ ДБР у Полтаві. Адвокати запевнили, що діють спільно з посадовцями ДБР та членами конкурсної комісії. За вказану суму вони обіцяли чоловіку перемогу в конкурсі та подальше працевлаштування до ДБР. Насправді ж адвокати просто обманювали чоловіка та скористалися його довірливістю.

14 лютого 2021 року під контролем правоохоронців чоловік передав першу частину хабаря – 1 тис. доларів США. І вже 17 лютого 2021 року, під час передачі решти коштів — 14 тис. доларів США, обох адвокатів затримали.

Правники обвинувачуються у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України), за що передбачається до 8 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура, оперативний супровід — Управління забезпечення особистої безпеки ДБР.