Закон і Бізнес


Корисні ініціативи


№11 (1101) 16.03—22.03.2013
3329

В Апеляційному суді Херсонської області буде створено методичну раду, яка стежитиме за дотриманням єдиної практики застосування норм матеріального та процесуального законодавства. Також планується створення робочої групи для надання методичної допомоги районним судам.


З метою дотримання єдиної практики застосування норм матеріального та процесуального законодавства голова Апеляційного суду Херсонської області Олександр Коровайко запропонував створити методичну раду в палатах з розгляду цивільних та кримінальних справ, до складу якої будуть входити судді-координатори, судді-методисти та керівництво судових палат. Судді підтримали цю ініціативу голови суду на зборах 11 березня.

Також, за пропозицією О.Коровайка, було прийнято рішення призначити на посаду секретаря судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Херсонської області суддю Бездрабко Вікторію Олексіївну.

У свою чергу заступник голови Сергій Лободзінський виступив з пропозицією створити робочі групи із числа суддів Апеляційного суду Херсонської області, які виїжджатимуть в районні суди з метою надання методичної допомоги задля сприяння оперативності розгляду справ та покращення якості судових рішень. Така пропозиція також була підтримана суддями.

Наприкінці зборів голова суду висловив занепокоєння станом здійснення правосуддя в деяких місцевих судах області і вкотре наголосив на необхідності посилення ефективності роботи суддів-кураторів з головами місцевих судів та надання методичної допомоги суддям місцевих судів, які такої потребують.