Закон і Бізнес


Стабільний захист


.

№40 (1546) 02.10—08.10.2021
2336

Завдяки зусиллям команди Barristers Верховний Суд залишив ухвалу суду апеляційної інстанції та виправдувальний вирок за ч.1 ст.201 Кримінального кодексу без змін.


Прокуратура обвинувачувала громадянина США у переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю боєприпасів до вогнепальної зброї.

Проте завдяки роботі команди Barristers вироком Сихівського районного суду м.Львова (справа №522/1714/16-к) громадянина США було визнано невинуватим по пред’явленому обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК, і виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення злочину.

Апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні було залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції - без змін.

Сторона обвинувачення і надалі вирішила оскаржувати вказаний вирок, подавши касаційну скаргу. Проте зусиллями адвоката, партнера Barristers Дениса Пономаренка та адвоката, наукового радника Barristers Миколи Пашковського Касаційний кримінальний суд залишив ухвалу апеляції та виправдувальний вирок за ч.1 ст.201 КК без змін.