Закон і Бізнес


У арбітражних керуючих з’явилися саморегулівні організації


14.03.2013 13:37
2202

В Україні створено перші дві Всеукраїнські саморегулівні організації арбітражних керуючих: ГО “Асоціація антикризового менеджменту” та ГО “Національна саморегулівна організація арбітражних керуючих”.


Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Так, Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства визнало статус всеукраїнських саморегулівних організацій арбітражних керуючих – ГО “Асоціація антикризового менеджменту” та ГО “Національна саморегулівна організація арбітражних керуючих”.

Відповідно до законодавства саморегулівною організацією арбітражних керуючих може бути визнана всеукраїнська громадська організація, що об’єднує арбітражних керуючих та здійснює повноваження з громадського регулювання діяльності арбітражних керуючих.

Така організація повинна налічувати не менше ста арбітражних керуючих. Її члени мають взяти участь не менше ніж в ста процедурах, що застосовуються у справах про банкрутство.

Саморегулівна організація арбітражних керуючих має право здійснювати контроль за виконанням положень профільного Закону та інших нормативно-правових актів у діяльності арбітражних керуючих – її членів, а також брати участь у розробленні нормативно-правових актів та заходах з питань відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Також, саморегулівні організації арбітражних керуючих мають право здійснювати захист інтересів своїх членів в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.