Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 18 - 24 вересня


.

20.09.2021 09:03
2048

Цього тижня у Києві пройдуть Law and Trade Forum «Право. Бізнес. Торгівля» і перша міжнародна конференція з аграрного права, засідатиме Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, а Вища школа адвокатури проведе фахові освітні заходи.


20 вересня

У Харкові відновить роботу Клуб з кримінального права. Захід, який організовує відділення Асоціації правників у Харківській області, буде присвячений практиці застосування позицій Європейського суду з прав людини у кримінальних провадженнях та особливості підготовки скарг.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати вебінар «Переговори в адвокатській діяльності». Йтиметься про види переговорів та особливості їх проведення за дорученням клієнта; посередницькі переговори та переговори за Гарвардським методом.

21 вересня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона має внести подання Президенту про призначення одного судді та продовження відрядження іншого. Крім того, може відправити у відставку ще 6 суддів та припинити відставку одного.

Транслюватиметься вебінар «Антикорупційний комплаєнс: краще впровадити». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже, навіщо бізнесу та підприємствам з державною часткою впроваджувати антикорупційний комплаєнс, а також як правильно написати та реалізовувати антикорупційну політику на підприємстві.

22 вересня

Онлайн-трансляція «ТМ: побудова правової позиції при реєстрації та судових спорах». Під час заходу у Вищій школі адвокатури аналізуватиметься неоднозначна судова практика щодо необхідності залучення експертів та оцінки торговельних марок з точки зору «пересічного споживача».

23 вересня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. За його результатами двоє суддів можуть отримати згоду на своє призначення, а 5 — навпаки, залишити судову систему.

У Києві розпочнеться перша міжнародна конференція з аграрного права. Її збирає Асоціація правників України спільно із секцією аграрного права Міжнародної асоціації юристів. Захід передбачає обговорення актуальних правових питань у сільському господарстві та шляхів вирішення поточних проблем.

Вебінар «Судовий та позасудовий способи визначення місця проживання дитини та участі в її вихованні». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про обставини, що підлягають доказуванню; процесуальну можливість звернення того з батьків з ким проживає дитина про встановлення способів участі у вихованні дитини іншому з батьків та особливості виконання рішень суду.

24 вересня

Засідатиме Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. В неї заплановано обрати голову комісії та визначитися із персональним складом комітетів, а також проведення тестування та визначення рейтингів кандидатів на посаду заступника голови Державної судової адміністрації.

У столиці пройде Law and Trade Forum «Право. Бізнес. Торгівля», який збирає Асоціація адвокатів України. Він допоможе провести аналіз впливу зовнішньоекономічної діяльності; ознайомитися з останніми практиками розглядів спорів європейськими і українськими судами, та виконання рішень цих судів. Також учасники обговорять тренди інтернет-бізнесу, кібербезпеку та оподаткування.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати вебінар «Процес законотворчості: засоби та методи». Йтиметься про особливості законотворчої роботи, визначення її пріоритетних напрямків, розробку законопроектів та альтернативних ініціатив.

У Києві пройде семінар «Верховенство права та його роль в запобіганні конфліктів і побудові миру». Навчання для суддів організовує Національна школа суддів у співпраці з проектом Академії Фольке Бернадотта.

Закон і Бізнес