Закон і Бізнес


У змові з ексчиновником


№38 (1544) 18.09—24.09.2021
3215

Представники ГО завжди краще знають, звідки у справи ноги ростуть. Цього разу вони викрили зв'язок судді із колишнім депутатом, який хоче знищити власне підприємство. Недарма кажуть, що з’ясування стосунків між акціонерами часто походить на рейдерство.


У провадженні Лариси Сушко з Господарського суду Запорізької області перебуває справа про банкрутство одного приватного АТ, нині вже на стадії процедури розпорядження майном. 

Раніше до суду звертався член наглядової ради АТ — із позовом до товариства, яке він представляє та іншого ТОВ з проханням визнати недійсним договір поставки брухту відходів кольорових металів і сплавів, і його заяву долучили до справи.

Нещодавно у відкрите судове засідання окрім позивача та відповідачів з’явилися представники громадської організації, що нібито покликана запобігати корупції, й представившись журналістами вимагали від законниці пояснень щодо справи й спонукали до самовідводу. 

Через порушення порядку у залі Л.Сушко була змушена викликати охоронців, але молодики переслідували її й після засідання. Вони погрожували судді, обвинувачуючи у рейдерському захопленні підприємства боржника, закидали штучне банкрутство, хабарництво та змову з колишнім нардепом в особі акціонера ПАТ.

Володарку мантії не пускали в її службовий кабінет, паралізували на годину її роботу, а пізніше намагались увірватися до приймальні і вимагали відводу законниці вже від голови суду.

Згодом у хід пішов запит про надання публічної інформації, де представники ГО піднімали й питання притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, її компетентності, проходження кваліфікаційного оцінювання. А потім опублікували у медіа статті, в яких приписували їй ті ж гріхи, в яких обвинувачували усно, під її кабінетом. Мовляв, суддя також порушила ряд процесуальних норм й незаконно відсторонила директора ПАТ, а борг, про який ідеться, узагалі фіктивний.

Законниця повідомила Вищу раду правосуддя (№3648/0/6-21) та Генерального прокурора, що ідеться не лише про втручання в діяльність, а й шкоду діловій репутації та підрив авторитету правосуддя.