Закон і Бізнес


Під прицілом викривачів


№38 (1544) 18.09—24.09.2021
4154

Місто Лева таке романтичне. Ще й на вигадку надихає. Закохані там часом не можуть визначитись що краще – одружитись з грабіжником і домогтися із ним побачень, чи то заборонити протеже судді зустрічатись із матір’ю.


Уляна Костюк з Кам’янка-Бузького районного суду Львівської обл. розглядає кримінальну справу по обвинуваченню у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.186 Кримінального Кодексу (грабіж з насильством повторно чи у групі осіб). 

На початку вересня законниця отримала «особисте конфіденційне» повідомлення, яке надіслали на адресу суду. У ньому повідомлялося, що приїде мати сторони, проте судді не варто домовлятись із нею через свою протеже про суму хабаря, і тим більше його брати. 

Через те, що У.Костюк нині «під прицілом людей з незалежного від Львівського корупційного відділу по хабарах». Тож як вихід із ситуації дописувачка радила володарці мантії застосувати закон про амністію, мовляв це буде в інтересах обох сторін.

Суддя повідомила Вищу раду правосуддя (№3632/0/6-21) та Генерального прокурора, що автор листа не є учасницею провадження, однак вона подавала до суду заяви, аби їй надали дозволи на побачення з обвинуваченим, а також на шлюб із ним. Звичайно, такі дії жінки не можна кваліфікувати ніяк інакше окрім як тиск на суд.