Закон і Бізнес


Інвесторів лякає не стільки війна, скільки судова система – Голова ВР


.

13.09.2021 10:14
3670

Найбільшою перешкодою залученню іноземних інвесторів є не війна або податки, а недосконалість судової системи. Тож система судочинства в Україні потребує змін та реформування.


Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, виступаючи на форумі «Ялтинської європейської стратегії» (YES), передає «Закон і Бізнес».

«Ця проблема відбивається на всіх галузях. Інвестор, який приходить в Україну, не має повної впевненості в тому, що завтра у нього будуть такі ж рівні права та умови без корупційної складової, як в європейських країнах, США або інших державах», - сказав Дмитро Разумков. Саме тому позитивні зміни у судах стимулюватимуть не лише інвестування  міжнародними компаніями у нашу державу, а й підвищать рівень довіри до судової влади серед українців.

Також Голова ВР зазначив, що Парламент вже ухвалив низку законопроектів для реформи судочинства. Однак таке комплексне перетворення галузі займе певний час і потребуватиме спільної роботи різних органів влади.

«Це буде непростий етап, адже коли реформи будуть втілюватися, ми побачимо їхній результат лише через деякий час. І тут повинна бути спільна робота суддів, Верховної Ради, Президента, Кабінету міністрів, а також всієї владної системи, зокрема, і опозиції. Вона, з одного боку, повинна критикувати, де це варто робити, а з іншого - бути конструктивною у своїй критиці», - сказав Д.Разумков та додав: «Ми всі працюємо на єдиний результат, єдине бачення розвитку держави і хочемо відповідати найвищому рівню».

Закон і Бізнес