Закон і Бізнес


Пожертва з гарантією


№37 (1543) 11.09—17.09.2021
3783

За теперішньої влади судова система перебуває в жалюгідному стані. Декого це надихає сприймати позитивні рішення на свою користь як спонукання для віддяки.


У провадженні Катерини Погребної з Господарського суду Одеської області перебувала справа за позовом ТОВ про зобов’язання провести аудиторську перевірку. У липні законниця відмовила в його задоволенні, її рішення оскаржено в апеляційній інстанції, тож не набрало законної сили.

Днями громадянин надіслав до суду заяву, в якій зазначав, що повністю задоволений цим рішенням. Проте для його прийняття К.Погребна пропонувала зробити внески на розвиток суду у розмірі $3 тис., а гарантом даної угоди виступив її колега по суду Олег Цісельський. Заявник надіслав копію документа до Вищої ради правосуддя та голові установи, аби ті пояснили, чи дійсно суддя може так діяти. 

За кілька днів учасник ТОВ повідомив суд, що з подібними заявами нікуди не звертався, а володарка мантії жодних подібних пропозицій йому не висловлювала. Мовляв, невідомі особи підробили документи від його імені, про це він збирається повідомити в поліцію.

У зверненні до ВРП (№3628/0/6-21) законниця зазначає, що дана заява фактично спростовує інформацію, наведену невідомим. Мовляв, факти, викладені в попередній заяві, викликали в неї велике обурення та здивування і тягнуть на кваліфікацію як кримінальне правопорушення.