Закон і Бізнес


Перепустка до свободи


.

№37 (1543) 11.09—17.09.2021
2617

Уряд П’ятої республіки звинувачують в неприпустимому обмеженні конституційних прав і спробі ввести диктатуру під приводом боротьби з розповсюдженням коронавірусу.


У Франції пройшли нові масові акції протесту проти системи санітарних пропусків та інших обмежень, пов’язаних із пандемією. За даними МВС, по всій країні в них взяли участь більше 140 тис. чоловік. Не обійшлося без протистоянь з поліцією і затримань.

Причини таких настроїв демонстрантів різні: хтось не вірить офіційній інформації про небезпеку COVID-19, є принципові противники вакцинації. Але в основному це протест проти правил, що нав’язуються, та відсутності свободи вибору в питаннях вакцинації.

Демонстранти закликають не ходити в ресторани та інші заклади, поки не скасують санітарні перепустки. «Я вільна людина, я поважаю тих, хто прищеплюється, але я не згодна з тим, як це нав’язується», — зазначила одна із протестуючих в коментарі «Euronews».

Санітарні перепустки у Франції введені місяць тому. Вони необхідні для відвідування ресторанів, закладів культури, кінотеатрів і великих торгових центрів. Уряд вважає що це підстібне громадян до вакцинації.