Закон і Бізнес


Кабмін уточнив місце зберігання фальшивих грошей


.

03.09.2021 10:21
3468

Речові докази у вигляді грошових знаків і документів, справжність яких викликає сумнів, зберігаються разом з матеріалами кримінального провадження в індивідуальному сейфі слідчого, дізнавача, який здійснює таке провадження.


Відповідне уточнення до Порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов’язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження Кабмін вніс постановою від 01.09.2021 №930, передає «Закон і Бізнес».

Порядок доповнено пунктом, згідно з яким речові докази у вигляді куль і гільз із слідами зброї, грошових знаків і документів, справжність яких викликає сумнів, інших матеріальних об’єктів, які зберегли на собі сліди знарядь учинення кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути встановлені під час їх перевірки за криміналістичним обліком Експертної служби МВС, зберігаються згідно з пунктом 7 цього Порядку, якщо під час такої перевірки встановлено їх походження.

Якщо за результатами перевірки не встановлено походження таких об’єктів, вони або їх окремі зразки беруться на криміналістичний облік і зберігаються Експертною службою МВС.

Згаданий п. 7 Порядку передбачає, що вилучені (отримані) стороною обвинувачення речові докази зберігаються разом з матеріалами кримінального провадження в індивідуальному сейфі (металевій шафі) слідчого, дізнавача, який здійснює таке провадження. А речові докази, які за своїми властивостями (габаритами, кількістю, вагою, об’ємом) не можуть зберігатися разом з матеріалами кримінального провадження, зберігаються у спеціальних приміщеннях органу, у складі якого функціонує слідчий підрозділ або підрозділ дізнання.

Закон і Бізнес