Закон і Бізнес


Ігри за розкладом

Дітям у Китаї ввели графік споживання «духовного опіуму»


Діти в Китаї слухаються не тільки батьків, а й державу: сказали грати — грають, ні — вчаться.

№36 (1542) 04.09—10.09.2021
3555

Багато батьків стикаються з проблемою, як відучити дітей цілодобово сидіти в комп’ютерній грі. У Китаї до цього питання підійшли ґрунтовно та знайшли рішення.


Згідно з новими правилами, що встановлені Національним управлінням у справах преси та видавничої діяльності, діти до 18 років  тепер можуть розважатися лише одну годину на день, з 8-ї до 9-ї вечора, і тільки в п’ятницю, суботу й неділю, а також на свята, повідомило інформагентство Сіньхуа.

Раніше дітям дозволялося грати по 1,5 год. щодня і по 3 год. на вихідні та у свята. Причому — з обов’язковою перервою на сон: від 22:00 до 8:00.

Ще в липні китайський ігровий гігант Tencent запровадив розпізнавання користувачів за фотографіями, аби підлітки не обходили обмеження, використовуючи логіни дорослих. Управління зажадало від ігрових компаній стежити за дотриманням додаткової заборони. Контроль за самими компаніями також посилюється.

Державна англомовна газета Economic Information Daily опублікувала статтю, в якій вона назвала онлайн-ігри «духовним опіумом». На думку видання, підлітки потрапляють у психологічну залежність від них, і це шкідливо позначається на їхньому розвитку.