Закон і Бізнес


По Києву розставлять кабіни з безкоштовною юридичною допомогою


.

01.09.2021 11:32
3328

Юридичну допомогу українцям безкоштовно надаватимуть у спеціально облаштованих кабінах у столичних центрах надання адміністративних послуг.


Першу таку кабіну представили у Святошинській РДА, передає «Закон і Бізнес».

Повнолітні українці через відеозв’язок можуть отримати безкоштовну первинну консультацію юриста. «Оператор має можливість побачити документ, з яким ви звертаєтесь по допомогу та вже відштовхуючись від цього надати кваліфіковану й розгорнуту відповідь. Кожен запис можна прослухати або ж зберегти для детального вивчення», - зазначає керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Першу кабіну презентували у приміщенні Святошинської райдержадміністрації (проспект Перемоги, 97). У ній розміщено тач-скрін монітор для аудіо/відео зв’язку з юрисконсультом та камера-сканер для сканування документів. Консультації надаватимуть фахівці-юристи Контактного центру міста Києва (15-51).

Зазначається, що безоплатна первинна правова допомога включає:

- надання правової інформації; консультацій і роз’яснень із правових питань;

- складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, крім документів процесуального характеру; надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації тощо.

«Фахівці Контактного центру роз’ясняють громадянам їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дії чи бездіяльності посадових і службових осіб тощо», йдеться в повідомленні «Офіційного порталу Києва». У подальшому планується розширити коло питань для надання юридичних консультацій.

За словами Д.Загуменного, одна кабіна протягом дня може «прийняти» близько 25 осіб у порядку живої черги. У майбутньому планується запустити електронну чергу для зручності. Кабіни працюють за графіком роботи районних адміністрацій.

Закон і Бізнес