Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 30 серпня – 3 вересня


30.08.2021 08:58
1913

Цього тижня в Одесі відкриється VII Південноукраїнський юридичний форум, Рада суддів визначить, як доплачувати суддям, що не можуть працювати, а Вища школа адвокатури та Комітет Асоціації правників України проведуть освітні заходи.


30 серпня

У Вищій школі адвокатури відбудеться вебінар, на якому адвокатам розкажуть, як не потрапити під дисциплінарну відповідальність. Аналізуватимуться основні принципи адвокатської етики та професійні обов’язки адвоката, а також види дисциплінарних стягнень у разі їх порушення.

31 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має внести подання Президентові про призначення на посади 17 суддів, а 5 — мають піти у відставку. Також Рада розгляне питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді з Печерського районного суду м.Києва.

Транслюватиметься вебінар «Управління конфліктами в адвокатській діяльності». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про особливості роботи в конфліктному середовищі; найчастіші причини виникнення конфліктів; стилі комунікації та способи управління конфліктними ситуаціями. 

2 вересня

Працюватиме Вища рада правосуддя. Серед питань порядку денного — внесення подання про призначення Тетяни Чумаченко суддею Касаційного адміністративного суду. Водночас два судді Касаційного кримінального суду Світлана Вус та Василь Огурецький очікують на відставку.

Комітет Асоціації правників України з трудового права запрошує обговорити тему «Електронні лікарняні». Йтиметься про нові правила оформлення листків непрацездатності в електронній формі, відмінності е-лікарняного від паперового, особливості підтвердження тимчасової непрацездатності у перехідний період тощо.

3 вересня

Відбудеться чергове засідання Ради суддів. На порядок денний винесено 11 питань. Зокрема, щодо нарахування та виплати доплат суддям, які з незалежних від них причин не відправляють правосуддя, про внесення змін до Положення про помічника судді та інші.

В Одесі відкриється VІІ Південноукраїнський юридичний форум. Учасники цього заходу, що проводить Асоціація правників України, обговорять нові виклики для бізнесу, відкриття ринку землі, податкову амністію та інші питання.

Вебінар «100 правових норм про уникнення кримінальної відповідальності». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про систему правових норм про уникнення кримінальної відповідальності, етапи реалізації відповідних норм та прикладні аспекти застосування.