Закон і Бізнес


Немовля з обкладинки


Спенсер Елден тримає альбом Nevermind гурту "Нірвана" зі своїм зображенням на його обкладинці

№35 (1541) 25.08—03.09.2021
3220

Люди виростають, а травми дитинства залишаються. 30-річний американець подав до суду за те, що всі роки страждав через хтивих поглядів на нього і оцінив збиток в $ 2,25 млн.


4-місячний Спенсер Елден потрапив на обкладинку альбому Nevermind групи «Нірвана». Під водою немовля немов намагається вхопити доларову купюру на гачку. Раніше, судячи з інтерв’ю, С.Елден успішно експлуатував цю славу. Тепер стверджує, що батьки не давали письмової згоди на використання фото, і звинувачує причетних у залученні його в дитячу порнографію, повідомляє Бі-Бі-Сі.

«На цих зображеннях демонструються інтимні частини тіла Спенсера; його геніталії відкриті для хтивих поглядів із того часу і дотепер», — йдеться в позові, поданому до суду Каліфорнії.

Фото дітей без явного сексуального підтексту зазвичай не вважаються в США дитячою порнографією. Але адвокат С.Елдена Роберт Льюїс стверджує, що через монтаж з доларовою купюрою його клієнт виглядає як працівник сексуальної сфери. Позивач вимагає по $150 тис. із кожного з 15 відповідачів.

У позові йдеться, що розтиражована по всьому світу фото приводить його у стан «перманентної крайньої емоційної пригніченості», через що йому потрібна медична та психологічна допомога.

Раніше С.Елден трохи інакше ставився до цієї слави: тричі знімався в «рімейках» того фото. Правда, завжди у плавках.