Закон і Бізнес


Котячий будинок


.

№34 (1540) 14.08—24.08.2021
2640

Традиційно проблема бездомних тварин вирішувалася простою стерилізацією і випуском на вулицю. У Португалії знайшли дещо інший спосіб допомогти бездомним котам.


Раніше вони продовжували гуляти самі по собі, створюючи незручності городянам, якім не поталанило жити поруч із котячими колоніями. Вони страждали від шуму і забруднень, спричинених тваринами. Щоб виправити ситуацію, мерія міста Віла-Нова-ді-Фамалікан (Нідерланди) вирішила побудувати для них спеціальні будиночки, пише «Європульс».

Кішки належать до територіальних тварин, для яких особливо важливо їх місце проживання. Тому в місті встановлять спеціальні будиночки в тих районах, де кішок найбільше. Вони будуть розташовані на відстані від житлових кварталів. Перше котяче поселення вже розмістили на одній з міських площ.

За тваринами доглядатимуть волонтери з числа місцевих жителів. Вони проводитимуть стерилізацією кішок і у подальшому доглядатимуть за ними, включаючи годування. Кішки зможуть виходити за межі поселень, ловити щурів та інших шкідників на своїй території, допомагаючи місту.