Закон і Бізнес


Модельні суди: в Києві оцінюють проміжні підсумки


.

17.08.2021 11:18
2624

Сьогодні, 17 серпня, проходить засідання проектної ради Ініціативи «Модельні суди», в ході якої обговорюються проміжні підсумки її впровадження в Україні, що реалізується вже три роки проектом ЄС «Право- Justice».


Участь у заході беруть представники Ради суддів України Олег Головенко та Костянтин Кобилянський, передає «Закон і Бізнес».

Мета ініціативи «Модельні суди» полягає у вдосконаленні системи організації роботи судів, що передбачає покращення обслуговування клієнтів і надання судових послуг, підвищення якості роботи із вразливими групами населення, які звертаються до суду, підвищення безпеки суддів, працівників апарату та відвідувачів суду, а також пілотного випробування інших сучасних управлінських ініціатив. У рамках ініціативи уніфіковано стандарти обслуговування клієнтів та судового адміністрування.

Ініціатива передбачає детальний опис заходів (модельні рішення), які рекомендуються до застосування працівниками апарату суду для вирішення конкретних проблем, які виникають під час щоденного функціонування суду. Міжнародні та національні експерти Проєкту у співпраці із представниками Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, юридичної спільноти та громадськості розробили посібник «Модельний суд» задля стандартизації та уніфікації кращих модельних рішень у різних сферах судового адміністрування. Модельні рішення Ініціативи, з-поміж іншого, впроваджуються шляхом розробки у співпраці з українськими партнерами стандартних операційних процедур, інструкцій та навчальних програм, заснованих на кращому міжнародному досвіді. Їх імплементація відбувається також через семінари та тренінги, організовані в різних регіонах України.

Закон і Бізнес