Закон і Бізнес


Президенту рекомендують призначити суддів до трьох адмінсудів


.

10.08.2021 09:43
3605

Сьогодні, 10 серпня, відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. Серед іншого, члени ВРП розглянуть матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення трьох суддів на посади до окружних судів.


Проект порядку денного розміщено на сайті ВРП, передає «Закон і Бізнес».

Порядок денний № 57
засідання Вищої ради правосуддя
10 серпня 2021 року

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

- Виноградової Дар’ї Олександрівни - Чернігівського окружного адміністративного суду.

- Дубіної Марії Миколаївни - Окружного адміністративного суду міста Києва.

- Науменка Вячеслава Вікторовича - Кіровоградського окружного адміністративного суду;

2. Розгляд матеріалів про відрядження суддів (як тимчасове переведення) до Одеського апеляційного суду судді Чернігівського апеляційного суду БАГЛАЯ Івана Петровича.

3. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами (у зв’язку з поданням заяви про відставку):

- Іванчука Віталія Мирославовича судді Монастириського районного суду  Тернопільської області;

- Грубіян Любові Іванівни - судді Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

4. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Корецького Дмитра Борисовича - судді Суворовського районного суду міста Херсона.

5. Розгляд скарги судді Хустського районного суду Закарпатської області ОРОСА Ярослава Васильовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 червня 2020 року № 1814/1дп/15-20 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд скарги адвоката Шкелебея О.В. в інтересах судді Господарського суду міста Києва СТАСЮКА Сергія Васильовича на рішення Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 28 квітня 2021 року № 945/3дп/15-21 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

7. Розгляд клопотання судді Баришівського районного суду Київської області Коваленка Костянтина Вікторовича про поновлення строку на оскарження рішення Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 травня 2021 року                № 999/3дп/15-21 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

8. Розгляд скарги ВИРОДОВА Антона Юрійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 червня 2019 року № 176дп-19 «Про накладення на прокурора Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області Виродова Антона Юрійовича дисциплінарного стягнення».

9. Розгляд повідомлення судді Київського районного суду міста Одеси ОГРЕНИЧ Ірини Василівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

10. Про затвердження висновків Маловацького О.В. про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

– за повідомленням судді Закарпатського окружного адміністративного суду ГЕБЕША Сергія Антонійовича;

– за повідомленням суддів Вищого антикорупційного суду МАСЛОВА Віктора Васильовича, СТРОГОГО Ігоря Леонідовича, ФЕДОРАК Лесі Миколаївни

11. Різне.

Закон і Бізнес