Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 9 — 13 серпня


.

09.08.2021 09:04
1807

Попри сезон відпусток в Україні тривають професійні дискусії та навчання. Цього тижня правників цікавитимуть питання податкової амністії, реновації житлового фонду, сімейні спори та нюанси аргументації в суді.


9 серпня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує винести рішення у 5 дисциплінарних справах, а також затвердити висновки щодо наявності підстав для відкриття нових у 19 скаргах на дії суддів.

У Києві відбудеться експертна дискусія «Податкова амністія: ризики vs можливості». Учасники засідання комітету Асоціації правників України з податкового та митного права з’ясують, чи містить така можливість реальні фінансові та кримінальні ризики.

10 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами щодо 3 суддів мають бути внесені подання про призначення на посади, а 2 — піти у відставку. Також Рада заслухає дві скарги на висновки дисциплінарних палат та одну — щодо рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

11 серпня

Засідатимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони мають розглянути 40 скарг на дії суддів та визначитися щодо наявності в них підстав для відкриття дисциплінарних проваджень. Крім того, третя дисциплінарна палата заслухає 4 дисциплінарні справи.

Працюватиме комітет проектного інвестування та M&A Асоціації адвокатів України. Він розпочинає свою діяльність дискусією на одну з найгарячіших тем — реновація застарілого житлового фонду, шляхи та можливості для інвестування в українських реаліях.

12 серпня

Засідатиме Вища рада правосуддя. У порядку денному — лише розгляд клопотання судді про поновлення строку на оскарження рішення дисциплінарної палати. Натомість, у пункті «Різне» можуть бути закладені більш цікаві питання.

Вища школа адвокатури пропонує вебінар «Особливості аргументації в суді». Лектор розкаже про техніки переконливої промови, форму аргументації та метод «Бумеранг».

13 серпня

Транслюватиметься вебінар «Судова практика у сімейних спорах». Лектор Вищої школи адвокатури ознайомить із концепцією забезпечення «найкращих інтересів дитини» за міжнародним правом та національним законодавством.

Закон і Бізнес