Закон і Бізнес


Побачення із мурчиком


№34 (1540) 14.08—24.08.2021
2262

Після локдаунів чимало німецьких притулків для тварин повідомляють про те, що вони переповнені. Тому співробітники одного з них вдалися до неординарного способу пошуку нових господарів для вихованців.


Вони вирішили звернутися по допомогу до мобільного додатку служби знайомств Tinder. Це стосується в першу чергу тварин, які вже тривалий час перебувають у притулку.

За повідомленням агентства dpa, було вирішено відкрити акаунти спочатку для 15 тварин — за всіма правилами мобільного додатку для знайомств: з фотографіями і даними. Користувачі програми зможуть встановити контакт через чати: спочатку — з ботами, які задаватимуть потенційним новим власникам уточнюючі запитання. Наприклад, чи є у бажаючих завести собаку або кота сад чи земельна ділянка, які житлові умови, скільки часу вони проводять на роботі, як багато часу зможуть приділяти своїм вихованцям і так далі.

Кампанія «Ідеальний збіг» із пошуку нових власників офіційно стартувала 8 серпня — у Міжнародний день котів. Перші «побачення» будуть проходити в самому притулку в присутності досвідчених співробітників. Вони допоможуть з'ясувати, наскільки добре тварини та їх можливі господарі насправді підходять один одному. Лише після цього буде прийнято рішення і укладені відповідні договори про передачу.

Втім, такий творчий підхід не є ноу-хау. Кілька років тому в берлінському додатку Tinder вже з’явилася рубрика «Тіндог», яка викликала великий інтерес у користувачів.

Спеціальний мобільний додаток для знайомств майбутніх господарів із чотириногими вихованцями існує з 2019 року і в Литві. Він називається «GetPet». Німецькі захисники тварин сподіваються, що цей позитивний досвід зможуть перейняти багато інших притулків.