Закон і Бізнес


Без даху ніяк


.

№32-33 (1538-1539) 07.08—13.08.2021
2884

Розміщення суду в історичній пам’ятці має як свої плюси, так і мінуси. Адже провести реконструкцію такої будівлі доволі складно, а забезпечити належні стандарти роботи майже неможливо.


Така проблема постала перед Подільським районним судом м.Києва, де пройшла робоча нарада за участю т.в.о. голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова.

В. о. голови суду Тетяна Войтенко поінформувала про те, що будівля по вул. Хоривій зведена наприкінці ХІХ — початку ХХ століття як дохідний будинок. Вона має статус пам’ятки архітектури місцевого значення, що значно ускладнює проведення ремонтно-реконструкційних робіт.

Натомість площа приміщень майже втричі менша від рекомендованої державними будівельними нормами, що унеможливлює створення належних умов для роботи як працівників, так і відвідувачів суду.

О.Сальніков поінформував, що кошти на ремонт даху будівлі заплановані при підготовці бюджетної декларації на 2022—2024 рр. «Разом з тим, ми добре усвідомлюємо, що зволікати з ремонтом даху просто неможливо, а питання потребує негайного вирішення», — зауважив він. І запевнив, що ДСАУ «докладатимемо максимальних зусиль, аби вберегти приміщення суду від руйнацій та створити, наскільки це можливо, комфортніші умови для роботи людей у цій судовій установі».