Закон і Бізнес


Президенту запропонують призначити 4 суддів до госпсудів


Двоє з чотирьох суддів плануються до призначення до ГСК.

05.08.2021 08:53
3819

Сьогодні, 5 серпня, відбудеться чергове засідання Вищої ради правосуддя. Серед іншого, члени ВРП розглянуть матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення чотирьох суддів до господарських судів.


Проект порядку денного оприлюднено на сайті ВРП, передає «Закон і Бізнес».

Порядок денний № 56
засідання Вищої ради правосуддя
5 серпня 2021 року

1. Розгляд клопотання Першого заступника Генерального прокурора Говди Романа Михайловича про тимчасове відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

2. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

Бобрешова Євгена Геннадійовича - Господарського суду міста Києва;

Бажанової Юлії Андріївни - Господарського суду Дніпропетровської області;

Зарічанської Зої Віталіївни - Господарського суду Черкаської області;

Юрченко Вікторії Сергіївни - Господарського суду міста Києва;

3. Розгляд матеріалів про відрядження суддів (як тимчасове переведення) до Другого апеляційного адміністративного суду судді Львівського апеляційного адміністративного суду БОГАЧЕНКА Сергія Івановича ;

4. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами (у зв’язку з поданням заяви про відставку):

Шершака Миколи Івановича - судді Зарічаного районного суду міста Сум;

Кузнецової Ірини Леонідівни - судді Центрального апеляційного господарського суду;

Кафтанова Віталія Володимировича

5. Розгляд скарги судді Берегівського районного суду Закарпатської області ФЕЙІРА Олександра Олександровича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 березня 2021 року № 683/3дп/15-21 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд повідомлення судді Вовчанського районного суду Харківської області СЕРБІНЕНКО Інни Володимирівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

7. Розгляд повідомлення судді Харківського апеляційного суду ЛЮШНІ Анатолія Івановича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

8. Про затвердження висновків члена Вищої ради правосуддя Маловацького О.В. про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

– за повідомленням судді Білокуракинського районного суду Луганської області МАКСИМЕНКО Олени Юріївни;

– за повідомленням судді Вищого антикорупційного суду ВОРОНЬКА Володимира Дмитровича;

– за повідомленням суддів Ківерцівського районного суду Волинської області КОРЕЦЬКОЇ Вікторії Віталіївни, КОСТЮКЕВИЧА Олександра Костянтиновича, СІЛІЧ Юлії Леонідівни, ПОЛЬОВОЇ Марії Миколаївни.

9. Різне.

Закон і Бізнес