Закон і Бізнес


Затверджені 3 ключові напрями зовнішньої політики


02.08.2021 10:18
2657

Нова Стратегія зовнішньополітичної діяльності передбачає утвердження України у світі як сильної та авторитетної європейської держави.


Документ було затверджено під час виїзного засідання Ради національної безпеки і оборони, що проходило у Краматорську Донецької області, передає «Закон і Бізнес».

Стратегія готувалася у міністерстві закордонних справ. Вона є документом середньострокового планування реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин і розроблялася в рамках реалізації пункту 66 Стратегії національної безпеки України, затвердженої Указом Президента України від 14.09.2020 № 392.

«254 пункти в Стратегії, дуже об’ємний документ, але його зміст можна систематизувати за трьома основними тезами: Україна – активний учасник міжнародної політики, Україна формує безпекову архітектуру для себе, регіону та світу, і третє – це країна нових економічних можливостей. Це три принципи, три підходи, що будуть закладені в кожен крок, який ми здійснюватимемо на зовнішній арені», – прокоментував Стратегію міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Закон і Бізнес