Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 2 — 6 серпня


02.08.2021 08:57
2198

Цього тижня Вища рада правосуддя розглядатиме кадрові питання призначення, звільнення, а також відповідальності суддів. А Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури проведе чергові засідання.


2 серпня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має розглянути 5 дисциплінарних справ, а також висновки членів ДДП щодо наявності підстав для відкриття дисциплінарних справ у 26 скаргах.

У Львові розпочнеться підготовка суддів місцевих загальних судів. П’ятиденне навчання для підвищення кваліфікації організовує Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

3 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. На порядку денному — клопотання Генеральної прокуратури про відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Також члени Ради вивчать 4 скарги суддів на рішення палат про притягнення до відповідальності та 2 клопотання про поновлення строку на оскарження. Крім того, буде розглянута заява одного судді про відставку.

4 серпня

Засідатимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони планують заслухати 6 дисциплінарних справ, половина яких відкрита за скаргами одного і того ж заявника. Також визначатимуться з наявністю підстав у 66 скаргах для відкриття нових проваджень.

Відбудеться чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. У цей день ВКДКА планує розглянути 23 скарги на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Вищій школі адвокатури розкажуть про проблемні питання допустимості доказів у кримінальному провадженні. Під час навчального курсу аналізуватимуться, зокрема, правові висновки Верховного Суду щодо допустимості та недопустимості доказів, а також спірні питання, що виникають у судовій практиці при оцінці доказів та шляхи їх вирішення.

5 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами 4 претенденти можуть отримати подання про призначення на посади до господарських судів, зокрема, двоє — до столичного. Водночас 3 судді очікуватимуть рішення Ради про свою відставку. Один суддя спробує оскаржити рішення дисциплінарної палати про накладання дисциплінарного стягнення. Крім того, ВРП має відреагувати на 2 повідомлення суддів про втручання в їх діяльність.

Працюватиме Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури. На порядок денний цього засідання винесені 14 скарг, дві з яких — від однієї колегії суддів Вищого антикорупційного суду стосовно відмови КДКА м.Києва в порушенні дисциплінарної справи відносно адвокатів.

Вебінар «Особливості звільнення працівників, в тому числі викривачів, у зв’язку з порушенням законодавства щодо запобігання корупції». Під час заходу лектор Вищої школи адвокатури розкаже про конфлікт інтересів як складову більшості корупційних правопорушень, а також особливості звільнення працівника як заходу для його врегулювання. Крім того, ітиметься про трудові права та гарантії викривача корупції, особливості його звільнення з огляду на практику Верховного Суду.

6 серпня

У Києві відкриється новий форум Асоціації адвокатів України «A2B: Banking & Compliance». Під час заходу представники бізнесу, банків, фінансових установ та правники обговорять найактуальніші фінансово-банківські питання, як-от: фінансовий моніторинг, судову практику в фінансово-банківському секторі та перехід до інноваційних технологій.

Вебінар «Рекламування лікарського засобу та медичних виробів». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує питання етичності рекламування лікарського засобу та можливі обмеження, а також розмежування між інформуванням про лікарський засіб та його рекламуванням.

Стартує сплав на байдарках по Сіверському Донцю. До такого активного відпочинку правників запрошує долучитися відділення Асоціації правників України у Харківській області.

Закон і Бізнес