Закон і Бізнес


Пандемія самотності


№31 (1537) 31.07—06.08.2021
3442

Дослідники виявили несподіваний побічний ефект, пов’язаний з пандемією коронавірусу. Він проявляється в кожного четвертого жителя Європи незалежно від статі або віку.


Європейський об’єднаний дослідницький центр (JRC) у своїй доповіді констатував, що в Євросоюзі вдвічі більше людей стали відчувати себе самотніми порівняно з тією часткою, що була до пандемії. Зараз, за їхніми даними, одинокими відчувають себе 25% жителів ЄС. У той час як у 2016-му про таку проблему повідомляли тільки кожен восьмий європеєць.

Причому, число одиноких людей подвоїлося в усіх вікових групах, а серед осіб у віці 18—35 років рівень самотності зріс у 4 рази. Дослідники дійшли до висновку, що проблема самотності стоїть зараз перед усіма віковими категоріями, приблизно порівну — перед жінками і чоловіками, перед міськими та сільськими мешканцями.

У JRC попередили, що населення європейського блоку знаходиться під загрозою «пандемії самотності» — ситуація загрожує вийти з-під контролю. І, на думку різних експертів у галузі психології, самотність — головний наслідок пандемії.