Закон і Бізнес


Подалі від начальства


№31 (1537) 31.07—06.08.2021
2863

Пандемія змінила звичний уклад життя в усіх країнах. Зокрема, віддалена робота виявилася настільки привабливою, що частину співробітників уже неможливо повернути до офісів.


Як повідомляється в дослідженні Інституту економіки Беккера Фрідмана при Чиказькому університеті, четверо з 10 громадян США, які хоча б частково перейшли на дистанційну роботу, готові попрощатися зі своїми компаніями, якщо ті вирішать повернути їх на робочі місця. У деяких випадках співробітники готові пожертвувати частиною зарплати, тільки б мати можливість хоча б пару днів на тиждень не з’являтися в офісі.

Учасники дослідження поставили запитання 2000 респондентів, як би вони вчинили, якби з 1 серпня їм довелося повернутися в офіс і працювати звідти 5 або більше днів на тиждень. Лише трохи більше половини готові беззастережно виконати цю вимогу.

Ще 36% відповіли, що в такому випадку почали б шукати іншу роботу, яка дозволить їм працювати з дому як мінімум один-два дні на тиждень. Правда, якби не вдалося знайти нову роботу, то все ж погодилися б на умови роботодавця. Ще 6% зізналися, що звільнилися б незалежно від результатів пошуків іншої роботи.

Автори дослідження акцентували увагу на тому, що чимало працівників і роботодавців виявилися задоволеними тим, як виконуються робочі процеси при дистанційному режимі. Деякі зі співробітників сподівалися, що зможуть і в майбутньому працювати з дому. Утім, не всі компанії можуть собі це дозволити, тому чимало працівників шукають інші місця зі зручним графіком.