Закон і Бізнес


Гарантійні талони на товари видаватимуть онлайн – підписано Закон


22.07.2021 12:22
2171

Продавці технічно складних побутових товарів надаватимуть споживачеві доступ до експлуатаційних документів (паспорт, гарантійний талон) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника.


Така можливість передбачена Законом № 1603-IX «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про захист прав споживачів» щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді», який підписав Президент України, передає «Закон і Бізнес».

Змінами передбачено, що у разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюватиметься продавцем під час продажу такого товару.

Разом із тим, якщо споживач забажає, продавець повинен буде надати експлуатаційні документи (паспорт або будь-який інший документ, що додається до товару) в паперовому вигляді.

Закон набере чинності на наступний день після його опублікування.

Нагадаємо, гарантійний талон є одним із документів, необхідних для реалізації споживачем своїх прав, гарантованих законом, в частині повернення товару, його ремонту або заміни.

Правила повернення товару належної якості протягом 14 днів з моменту покупки читайте тут.

Про повернення неякісного (бракованого) товару за гарантією можно прочитати тут.

Закон і Бізнес