Закон і Бізнес


«Біла смерть»


№30 (1536) 24.07—30.07.2021
2760

Те, що сіль і цукор — це «біла смерть», дієтологи твердять давно. Тому уряд Великої Британії допоможе громадянам відмовитися від цих продуктів фіскальними методами.


На Туманному Альбіоні вперше в світі введуть податок на продаж цукру та солі. Адже погане харчування негативно позначається на економіці і здоров’ї людей, пише Bloomberg.

Передбачається стягувати податок у розмірі £3 за кг цукру (113 грн.) і £6 за кг солі (226 грн.), що продаються оптом. Природно, що це відразу ж позначиться на роздрібних цінах. На Даунінг-стріт розраховують таким чином залучити до казни близько £3 млрд на рік.

Частина грошей піде на розширення програми з безкоштовного шкільного харчування, йдеться в Національній продовольчої стратегії. Водночас у документі не рекомендується вводити податок на м’ясо. Але міститься заклик вжити заходів щодо скорочення його споживання на 30% протягом 10 років.

У рамках боротьби з ожирінням у супермаркетах Великої Британії, також заборонять продавати на касах газовану воду та снеки.