Закон і Бізнес


Російський політтехнолог оскаржив до ОАСК заборону в’їзду до України


21.07.2021 11:10
2122

Визнати протиправними дії Державної міграційної служби 2 червня 2021 року щодо заборони в’їзду в Україну Ігорю Шувалову та дії Департаменту карного розшуку Нацполіції щодо складення і подання відповідної інформації до ДМС у зв’язку із відсутністю підстав для заборони його в’їзду.


З такою вимогою до Окружного адміністративного суду Києва звернуся І.Шувалов, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу суду.

По имеющейся информации в начале июня в аэропорту «Борисполь» пограничники отказали в пропуске российскому политтехнологу, который прилетел в Украину авиарейсом из Дубая.

І.Шувалов подав позов до Державної міграційної служби України, Департаменту карного розшуку Національної поліції України та начальника одного з відділень інспекторів прикордонного служби «Бориспіль-2» Окремого пропускного пункту «Київ».

Позивач також оскаржує:

- рішення ДМС від 2 червня 2021 року, яким йому було заборонено в’їзд в Україну строком на три роки;

- доручення ДМС від 2 червня 2021 року, надане Державній прикордонній службі України;

- рішення начальника 4-го відділення інспекторів прикордонного служби «Бориспіль-2» ОКПК «Київ» Наталії Сивак від 3 червня 2021 року про відмову у перетинанні державного кордону України.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Закон і Бізнес