Закон і Бізнес


Вчитель-президент


№30 (1536) 24.07—30.07.2021
2579

Новим президентом Перу стане вчитель сільської школи і профспілковий активіст Педро Кастільо. Одним із пунктів його передвиборчих обіцянок було повернення смертної кари.


Представник ліворадикальної партії «Вільне Перу» став третім у списку тих, кому вдалося залишити на другій позиції Кейко Фухіморі — дочку Альберто Фухіморі, який очолював країну 10 років поспіль. Причому перевага П.Кастільо склала всього 0,5%, повідомляє Euronews.

Раніше маловідомий широкому загалу вчитель сільської школи і профспілковий активіст вступить на посаду 28 липня. Він обіцяє сформувати національно орієнтований уряд, оголосивши пріоритетним напрямком боротьбу з корупцією. У планах нового лідера — збільшення відрахувань на охорону здоров’я та освіту, підвищення податків для гірничодобувного бізнесу.

У той же час, П.Кастільо заявив про прихильність демократії, але і неприйнятність «нав’язування моделей розвитку з-за кордону». Правда, експерти сумніваються, що його політична недосвідченість допоможе вивести країну з економічної кризи.